PoCoCoChi Studie

Informatie over de PoCoCoCHi (Post-Corona Complaints in Children)

Achtergrond van het onderzoek:

Aanleiding voor dit onderzoek is de (inter)nationale berichtgeving over lange termijn klachten bij kinderen die een corona-infectie hebben doorgemaakt. Lange termijn klachten komen bij een klein deel van de kinderen voor. Er is echter nog erg weinig bekend over hoe vaak dit precies voorkomt, welke klachten kinderen hebben, hoeveel belemmeringen ze door die klachten hebben, en welke hulp nodig is.

Kinderen uit alle leeftijdscategorie├źn hebben in meer of mindere mate last van de maatregelen die de afgelopen tijd zijn genomen. Daarom is het belangrijk om ook mee te doen als de testuitslag negatief is, zodat we een goed beeld krijgen hoe het in het algemeen met kinderen gaat.

Kinderen met een positieve maar ook kinderen met negatieve testuitslag, die maximaal 7 dagen geleden is afgenomen, kunnen meedoen.

De PoCoCoChi-studie onderzoekt of en hoeveel last kinderen ervaren die een coronatest hebben gekregen. Als u met uw kind mee wilt doen of als jij ouder dan 16 jaar bent en zelf mee wilt doen dan vragen we u/je om een aantal vragen te beantwoorden. Deze vragen gaan over de periode rondom de coronatest.

Na 4 weken, 12 weken, 6 maanden en 12 maanden sturen we ook een vragenlijst waarbij we vragen naar nog bestaande klachten en hoeveel last de klachten geven. Twaalf weken, 6 maanden en 12 maanden na de coronatest vragen we ook om extra vragen te beantwoorden over de kwaliteit van leven.

Algemene informatie

Dit onderzoek is opgezet door het Amsterdam UMC in samenwerking met GGD Kennemerland, Haarlem en het Spaarne gasthuis, Haarlem en Hoofddorp.

Ouders van kinderen van 0-16 jaar en jongeren van 16-18 jaar, getest op testlocaties van de GGD in de regio Kennemerland, worden uitgenodigd om mee te doen aan dit onderzoek via een internet link of het scannen van een QR code.

De PoCoCoChi studie is een zogenaamde niet-WMO plichtige studie. Er is geen METC-goedkeuring voor nodig, er is wel een niet-WMO verklaring afgegeven door de METC van het AmsterdamUMC.

Algemene informatie over de toetsing van onderzoek vindt u op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl/mensenonderzoek

Deelnemen

U kunt zich hier aanmelden voor de deelname aan de studie
Registreren